time of day

PRINCE CLAUS FONDACIJA POMAŽE ZENIČKI MUZEJ

Muzej grada Zenice je u majskim poplavama 2014. godine pretrpio ogromnu štetu. Prostorije čitavog depoa i kluba su bile u potpunosti poplavljene. Spašena je većina eksponata, ali prostor i mobilijar su nažalost većinom uništeni. Zahvaljujući pomoći Prince Claus Fondacije iz Holandije uspjeli smo velikim dijelom sanirati svu štetu na pomenutim dijelovima Muzeja. Prince Claus Fondacija je organizacija sa kojom je Muzej već sarađivao 2011. godine kada smo također pretrpjeli poplavu u prostorijama depoa.
Bitno je naglasiti da se ova Fondacija obratila Muzeju i ponudila pomoć na čemu smo im veoma zahvalni. Tokom komunikacije sa ljubaznim uposlenicima ove fondacije objašnjena im je ozbiljnost situacije s obzirom na mogućnost infekcije i zaraze i oni su u najkraćem mogućem roku uplatili sredstva na račun Muzeja te tako omogućili saniranje štete.
U nastavku slijede fotografije prostora prije i poslije poplava.

 

Fotografije prije poplave:

 

 

Fotografije nakon poplave i sanacije:

 

Vijesti

Zbirka “Armija RBiH 1992-1995″

Poziv za podršku i dostavljanje materijala

S ciljem da se u Muzeju grada Zenice organizuje posebna zbirka sa tematikom Armije RBiH 1992-1995, pozivamo sve zainteresovane pojedince, udruženja i ustanove, koji… >>>

Međunarodni dan muzeja

Muzej grada Zenice i ove godine obilježava Međunarodni dan muzeja. Ovom prilikom pozivamo Vas da nas posjetite i prisustvujete programima koje smo za vas pripremili.

Ulaz u muzej će biti>>>

ArhivaSponzori i Partneri


euromuse_logo_250px