OTVOREN POZIV ZA RADIONICU STRIPA I KURS KREATIVNOG PISANJA


Organizatori projekta ''Iliri – zajednička baština'' pozivaju učenike osnovnih i srednjih škola da se prijave za radionicu stripa i kurs kreativnog pisanja koji će se održavati u Bijelom Polju, Zenici i Lapovu. Obuke će trajati po sedam dana i vodiće ih eminentni stručnjaci iz ovih oblasti, saopštavaju realizatori i napominju da će najbolje priče biti objavljene u zajedničkoj zbirci, dok će se odabrani stripovi naći u zajedničkoj knjizi i predstaviti na izložbama u više gradova.


Zainteresovani učenici se mogu prijaviti na zvanične mail adrese partnera u svojim gradovima najkasnije do 10. oktobra, a nakon pristiglih prijava biće određen termin održavanja obuka, navode organizatori. Obuke će se sprovoditi u skladu sa mjerama i preporukama nadležnih tijela zbog trenutne zdravstvene situacije. 


Kako se napominje međunarodni projekat ''Iliri – zajednička baština'' finansijski je podržao Fond za Zapadni Balkan (Western Balkan Fond) i ima za cilj doprinos regionalnoj saradnji i jačanju kohezije država u okruženju. Aktivnosti su posebno usmjerene na podizanju svijesti o ilirskoj baštini kao zajedničkoj vrijednosti država u regionu, te jačanju veza među umjetnicima i mladim ljudima država Zapadnog Balkana. Nosilac projekta je NVO Akademija društvenih nauka iz Bijelog Polja, dok su partneri Muzej grada Zenice, Biblioteka ''Slovo'' iz Lapova i JU Kulturni centar ''Nikola Đurković'' iz Kotora.


 Adrese za prijavu


Bijelo Polje - adncgorg@gmail.com

NVO Akademija društvenih nauka (Crna Gora)


Zenica - avedrana81@yahoo.com

Muzej grada Zenice (Bosna i Hercegovina)


Lapovo -  danijelavulicevic@gmail.com

Biblioteka ‘’Slovo’’ (Srbija)