Otvorene su dvije izložbe autorica Nade Genevske Bračik „Gradski kostimi“ i autorice Meri Stojanove „Nevestinski snovi“.


U saradnji sa sjevernomakedonskim muzejom Bitola u Muzeju grada Zenica izložene su fotografije i plakati, te replike sehara. "Nevestinski snovi" daju uvid kako su izgledale tradicionalne sehare koje su se koristile u Bitoli: seoske, gradske i putničke, a "Gradski kostimi" predstavljaju tradicionalne nošnje na području Bitole s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Obje izložbe su veoma vrijedne i dragocijene, te šire poglede o životu u 19. i 20. stoljeća na području Bitole.


„Ove izložbe o urbanoj Bitoli kroz vrijeme svjedoče o jednom vidu života makedonskih žena kroz njihov način odijevanja i ulaska u brak. Mi taj jezik i simbole lahko prepoznajemo jer je odjećavrlo slična našoj, a kamoli sehara i bračni običaji.Važno je da kulture koje se dodiruju razmjenjuju svoja iskustva.“ - kazao je Jašarević. Saradnja između dva muzeja ne završava sa ove dvije izložbe, ona će se nastaviti jer će se u budućnosti i Zenica predstaviti u Bitoli.