Retrospektivnu izložbu slika znamenitog bh umjetnika Adina Hebiba i unikatnog nakita Mie Hebib otvorio je visoki predstavnik dr. Valentin Inzko.


Brojni posvećenici umjetnosti uživali su u svojevrsnom presjeku Hebibovog stvaralaštva unazad nekoliko decenija.


"Ovo je naša bh. priča. Napravio sam presjek slika, oko 70 radova i mislim da će ovo biti pravi prikaz mog stvaralaštva i da je to publika u Zenici ovo zaslužila, jer Zenica je krasan grad" - rekao je poslije otvorenja izložbe Hebib.


Izložba je otvorena u Muzeju grada Zenice do 29. juna. 2018.
Adin Hebib, akademski je slikar rođen 1955. godine u Mostaru. U Parizu je u klasi profesora Borisa Cikalovskog od 1983. do 1985. godine specijalizirao ekspresionizam. Njegov bogati opus slika i grafičkih djela obuhvata  scenografiju, plakate, ilustracije knjiga i monografije. Dobitnik je mnoštva europskih nagrada zagrafički dizajn kao i niza drugih stručnih nagrada i priznanja. Priredio je više od 40 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a njegova djela nalaze se širom svijeta.


Mia Hebib, diplomirana dizajnerica nakita, u New Yorku surađuje s modnim kućama Liz Claiborne, Henri Bendel, Tory Burch te BCB Generation. Predstavila se na mnogim izložbama u Europi, Americi i Aziji. Živi i radi u New Yorku, u svome studiju OBLIK ATELIER.