Srdačno vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate koncert:Boško Jović

gitaraMuzej grada Zenice

07. 12. 2017. u 19 satiCIJENA ULAZNICE JE 5 KM

(Ulaznice možete kupiti u Agenciji "Sol Azur" i J.U. Osnovna muzička škola Zenica)Gitarista Boško Jović u Muzeju grada Zenice predstaviće se kompozicijama sa svog prvog CD-a "Buđenje" (Aquarius Records), ali i novim numerama kojima najavljuje novi nosac zvuka.--------------------------

Boško Jović

Osnovnu i Srednju muzičku školu završio je u Zenici, opšti i instrumentalni smjer (odsjek za gitaru) 1999. godine u klasi prof. Ljubinka Jovića.

Diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sarajevo (odsjek za Etnomuzikologiju) 2004. godine.

Diplomirao je na odsjeku za gitaru 2006. godine u klasi prof. Zorana Krajišnika.

Magistrirao na odsjeku za gitaru u klasi prof. Alexandera Swetea 2010. godine.

Pedagoškim radom (Srednja muzička škola Sarajevo) bavi se od 2000. godine.

Njegovi učenici dobitnici su nagrada na takmičenjima u BiH, ali i takmičenjima u inostranstvu.

Osim koncerata klasične muzike, često nastupa i sa umjetnicima iz World Music, Jazz i Pop scene. Posebno vrijedi istaknuti dugogodišnju saradnju sa divom Sevdaha Amirom Medunjanin, kao i saradnju sa članom čuvenog dvojca „2Cellos“ Stjepanom Hauserom i lautistom Edinom Karamazovom.

Od 1994. godine nastupa kao solista Kamernog simfonijskog orkestra Zenica, a više puta je svirao i kao solista Gudačkog orkestra „2007“  i Sarajevskom filharmonijom.

Osim u Bosni i Hercegovini nastupao je i u: Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, UK, Srbiji, Turskoj, Italiji, Crnoj Gori, Belgiji, Sloveniji, Švedskoj, Holandiji, Švicarskoj, Indiji i Norveškoj. 

Radi i kao studijski muzičar. Svirao je gitarske dionice u muzici iz filmova: "Twice Born" (režija: Sergio Castellito, glumci:  Penelope Cruz, Emile Hirsch and Mira Furlan)", i "Jasmina" (režija: Nedžad Begović, glumci: Zijah Sokolović, Nada Đurevska).

Izdavačka kuća „Aquarius Records“ iz Zagreba objavila je 2014. godine njegov prvi CD „Buđenje“ koji je odlično primljen i kod publike i kod kritike.

Od 2013. godine promoter je Yamaha gitara.